Nieuwsbrief trainers

Nieuwsbrief 1/12/2020

Beste trainers,

Voorlopig is de herstart van de competitie voor alle ploegen tem U13 nog steeds voorzien voor het weekend van 9 en 10 januari. Of we dat zullen halen is een ander paar mouwen maar we willen momenteel zeker niet alles stilleggen en volgen hier ook Voetbal Vlaanderen, die ook alle kids zoveel mogelijk verder wil laten voetballen. Daarom de volgende voorstellen :

We gaan geen winterstop inlassen en laten de keuze aan de trainers en zijn/haar spelers om door te trainen tijdens de eindejaarsperiode of om deze periode op een andere manier in te vullen.
Er zullen dit seizoen geen indoortrainingen georganiseerd worden. Momenteel kan het niet, maar ook na 15 januari gaan we het dit seizoen niet doen.
Je kan eventueel wat inspiratie opdoen in de ‘Wintertraining’ documenten, die je kan terugvinden op onze OneDrive.

Vanaf het weekend van 12/12 gaan we opnieuw een aantal vriendschappelijke wedstrijden organiseren, mogelijk onderling maar hopelijk ook tegen een aantal ploegen van andere clubs. We gaan deze inplannen voor 12/12, 19/12 en 2 januari. Normaal gezien start het weekend nadien de jeugdcompetitie opnieuw. Indien dit niet het geval zou zijn gaan we zeker verder met de vriendenmatchen.
Planning van de wedstrijden gebeurt door Els en Kevin. Heb je een mogelijke tegenstander, stem dan even af met één van hen, of via de trainers whatsapp groep, zodat we ook niet teveel wedstrijden op hetzelfde moment hebben.

Vanaf 12 december gaan we ook weer toelaten dar er per kind 1 begeleider de wedstrijden mag volgen. We dienen echter steeds de samenscholingsregel van max. 4 personen te respecteren, en uiteraard dienen ze ook constant hun mondmasker te dragen. Dit zal ook nog gecommuniceerd worden naar de ouders.

Nog even de aandacht vestigen op een volgende opleiding die gepland is op 16 december : 8v8 – krachtig t.e.m. U13. Deze keer door omstandigheden enkel een 1,5u online sessie, maar desalniettemin zeker aan te bevelen. Graag je aanwezigheid even bevestigen via jeugd.olenunited@outlook.com

En ten slotte herinneren we je graag nog even aan de halfjaarlijkse spelersevaluaties. Mogen we vragen om zeker voor het eind van het jaar deze in te vullen en door te sturen naar jeugd.olenunited@outlook.com. Hieronder het blanco formulier

Nieuwsbrief 15/11/2020

Beste trainers,

Aangezien we onze laatste geplande trainersvergaderingen in oktober niet hebben kunnen organiseren en de december vergadering ook nog twijfelachtig is, willen we de huidige situatie en de planning voor de volgende weken en maanden even neerschrijven.

Hoewel we een niet volledige eerste helft van het seizoen achter de rug hebben, zouden we toch een aantal zaken uit ons Olens jeugdsportbeleid willen verder zetten. Eén van deze punten is de halfjaarlijkse evaluatie van de spelers. Hiertoe bevindt zich in bijlage het blanco evaluatieformulier. Mogen we vragen om dit per ploeg tegen december in te vullen.
Je kan kiezen uit een eenvoudige en uitgebreide evaluatie. De eenvoudige is momenteel voldoende. Je kan het blanco formulier ook terugvinden op onze OneDrive onder https://1drv.ms/x/s!Avhe3z-oyPmyhDQctfwBnKI3K8vi?e=1Svxaq

Een 2de punt uit ons beleid is opleiding. De Formafoot opleiding in oktober is, afgezien van het weer, prima verlopen met een geweldige opkomst. Ook de evaluatiesessie achteraf heeft heel wat interessante punten naar boven gebracht. Je kan trouwens alles hierover nog eens nalezen op https://1drv.ms/u/s!Avhe3z-oyPmygQdl7Ldq8tJlMm2x?e=GBkD1C
We bekijken nu al de mogelijkheden die we hebben voor een volgende Formafoot opleiding. Alle info rond mogelijke opleidingen zal steeds beschikbaar zijn op onze website https://olenunited.be/category/opleiding/

De seniorenploegen en een aantal jeugdploegen (U15, U13 rood en U12) hebben in september een opwarmings t-shirt gekregen. Voor de andere jeugdspelers gaan we dit nu ook doortrekken, met de steun van schrijnwerkerij Verlinden. Indien mogelijk hadden we dit nog graag tegen kerstmis gerealiseerd (zal vooral van de drukker afhangen), het enige wat we nog nodig hebben is de maat van het t-shirt. Bedoeling is om ook de naam van de speler op het t-shirt te laten drukken. Aangezien passen in deze tijden heel moeilijk is, willen we jullie vragen om dit per ploeg te organiseren en bij de ouders even te informeren naar de nodige maat. In bijlage vinden jullie de huidige ledenlijsten per ploeg. Mochten er spelers ondertussen gestopt zijn, of nog bijgekomen, gelieve dit ook even aan te duiden.
Ook de (keepers)trainers en délégués mogen natuurlijk hun naam en maat mee doorgeven.

Graag de ingevulde lijsten terugsturen naar olenunited@outlook.com. Hoe sneller we ze hebben, des te sneller kunnen we de bestelling plaatsen.

Voorlopig is de planning van Voetbal Vlaanderen om de competitie terug op te starten vanaf 9/10 januari. Momenteel gelden de huidige maatregelen omtrent trainingen en vriendschappelijke wedstrijden tot en met 13 december. Als deze situatie ongewijzigd blijft, en er vanaf dan door iedereen terug mag getraind worden, gaan we in de daarop volgende weekends mogelijk een aantal onderlinge vriendschappelijke wedstrijden organiseren (zoveel mogelijk op zaterdagvoormiddag)

En tenslotte toch nog even de aandacht vestigen op Trooper, een manier om je club op een eenvoudige en gratis manier te ondersteunen door al je webaankopen te doen via de https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/olenunited pagina. 
Zeker in deze tijden een aanrader, kost slechts een kleine moeite. 
We proberen regelmatig via facebook ieders aandacht hier op te vestigen, maar deze boodschap mag zeker ook via jullie ploeg Whatsapp verder gedeeld worden.

Dat was het voorlopig, al nen hele boterham denk ik zo. Mochten er toch nog vragen zijn, of zaken die we als jeugdbestuur misschien vergeten zijn, graag jullie bijdrage.

We gaan jullie nog geen prettige feestdagen wensen, we hopen er immers op ieder van jullie daarvoor nog terug te zien.

Vriendelijke groeten,
Jeugdbestuur Olen United