Initiatie “levensreddend handelen”

In samenwerking met Rode Kruis Olen organiseert Vrije Tijd Olen op 31 mei, 5 juni en 8 juni de initiatie ‘levensreddend’ handelen voor de leden van erkende Olense verenigingen.

Wat houdt de initiatiecursus in?

Tijdens deze 2 uur durende initiatie komen de volgende thema’s aan bod:

  • Benadering slachtoffer (veiligheid + controle SO + alarmering + verdere eerste hulp)
  • Reanimatie + AED
  • Stabiele zijligging
  • Verslikking
  • Beroerte + FAST-test

Waarom deze cursus volgen?

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken voor de leden van je vereniging of de bezoekers van je evenement. Als dat geen belangrijke reden is.

Daarnaast werd in het nieuwe reglement voor werkingssubsidies als één van de voorwaarden opgenomen dat, afhankelijk van het subsidiebedrag, minimum 2 of 4 leden van de vereniging moeten beschikken over een EHBO-attest.  Een deelname aan deze initiatiecursus wordt hieraan gelijkgesteld.

De initiatiecursus is bovendien gratis.

Inschrijven?

Inschrijven voor deze initiatiecursus kan tot en met maandag 20 mei via het e-loket. In de loop van die week ontvang je van Vrije Tijd een e-mail met een bevestiging van deelname.

Het aantal deelnemers is beperkt. Daarom bekijkt Vrije Tijd de inschrijvingen na de definitieve inschrijfdatum in functie van een gelijkwaardige verdeling van deelnames over de verschillende verenigingen. We streven ernaar om minimum 2 leden van je vereniging te laten deelnemen.

  • Als de interesse voor deze initiatiecursus eerder beperkt is, kunnen er meer dan 2 personen per vereniging deelnemen. Daarom raden we aan om alle geïnteresseerde personen van je vereniging in te schrijven.
  • Bij voldoende interesse bekijken we samen met het Rode Kruis of deze initiatiecursus in het najaar opnieuw georganiseerd kan worden. De personen die nu niet kunnen deelnemen, komen op de reservelijst te staan. Bij nieuwe data zullen deze personen als eerste worden gecontacteerd.

Abonneer je zodat je steeds op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.