Samenwerking Olen United – Linda Olen

Beste leden, ouders en sympathisanten,

We zijn verheugd jullie te informeren over enkele belangrijke ontwikkelingen binnen onze clubs die vanaf het komende seizoen zullen plaatsvinden.

Ten eerste zullen Olen United en Linda Olen een samenwerkingsverband voor jeugdploegen aangaan. Dit betekent dat alle jeugdspelers van beide clubs voor het seizoen 2024-2025 in alle jeugdploegen van beide clubs kunnen aantreden.

Hierbij zal er gespeeld worden volgens de jeugdwerkingsvisie van Olen United, waarbij we, deels vanaf U8 maar zeker volledig vanaf de U9-leeftijdscategorie teams zullen indelen op basis van niveau. Tijdens het seizoen 2024-2025 zullen we tot en met U9  weliswaar rekening houden met de huidige ploegsamenstellingen om de overgang gemakkelijker te maken.

Deze aanpak stelt ons in staat om elke speler de kans te geven om zich te ontwikkelen in een omgeving die past bij hun individuele behoeften en vaardigheden.

Voor de seniorenploegen zullen we vanaf het volgende seizoen een schakeljaar introduceren waarbij elke club apart blijft werken, met twee eerste elftallen en reserveploegen, met als uiteindelijk doel om volledig te fusioneren vanaf het seizoen 2025-2026.

Om onze sportieve activiteiten efficiënt te organiseren, hebben we vanaf volgend seizoen de beschikking over 3 verschillende locaties om onze trainingen en wedstrijden te spelen. Hoewel de praktische indeling nog moet worden uitgewerkt, zal hierbij zeker rekening worden gehouden met de efficiëntie en de reisafstanden, vooral voor de jongere leeftijdscategorieën zoals U6, U7, U8 en U9.

Wat betreft inschrijvingen en lidgelden, willen we benadrukken dat iedereen bij zijn eigen club lid kan blijven. Het lidgeld en de kledijpakketten van beide clubs zullen worden afgestemd om op korte termijn een uniforme uitstraling en gelijke kansen voor alle spelers te waarborgen.

Om transparantie en verantwoordelijkheid te bevorderen, zullen we een gemeenschappelijk overzicht houden op de financiële situatie van beide clubs, met duidelijk afgebakende budgetten voor zowel de eerste ploegen als de gemeenschappelijke jeugdwerking.

Tot slot willen we jullie laten weten dat gedurende het seizoen 2024-2025 verdere stappen zullen worden ondernomen om de integratie van de organisatie te bevorderen. Dit omvat onder meer het betrekken van bestuursleden, vrijwilligers en het organiseren van gezamenlijke activiteiten om de banden tussen onze leden te versterken, zodat we vanaf het seizoen 2025-2026 als één Olense club naar buiten kunnen komen.

We zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen onze club zullen versterken en ons in staat zullen stellen om samen te groeien en succes te behalen op en naast het veld, en dat dit ook nieuwe opportuniteiten zal bieden op gebied van uitstraling, ondersteuning, sponsoring en samenwerking op gemeentelijk niveau.

We kijken uit naar een spannende en veelbelovende toekomst voor het nieuwe Olen United.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Olen United en Bestuur Linda Olen

Abonneer je zodat je steeds op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.